Tietoa mopokoulun suorittamisesta

Panostamme opetuksessa erityisesti liikenneturvalliseen asenteeseen ja ajotaitoon. Tavoite on, että oppilas kykenee itseään ja muita vaarantamatta harjoittelemaan ajamista liikenteessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lain edellyttämistä tuntimääristä riippumatta oppilaalla on riittävät mopon hallinta- ja käsittelytaidot kenttäoloissa ennen liikenteeseen lähtöä. 

Teoria- ja käsittelykoe

Teoriakokeeseen pääseminen edellyttää, että ajokorttilupa on myönnetty ja 4 tunnin (4 x 45 min.) ”Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus” (EAS) on käyty. Kokeen voi suorittaa kuukautta ennen kuin ajokorttiin vaadittu 15 vuoden ikä täyttyy. Teoriakokeen voi suorittaa missä tahansa Ajovarman tutkintoja vastaanottavassa toimipisteessä. Tutkintomaksut, yhteensä 59 euroa maksetaan varausvahvistuksen mukana tulleen linkin kautta.

Teoriakoe uusiutui 1.1.2016. Kuvalliset tehtävät muuttuivat animoiduiksi, ja koe suoritetaan Ajovarman toimipisteessä selainpohjaisesti tablettitietokoneella. Teoriakokeen suorittamiseen on aikaa 30 minuuttia.

Teoriakoe on mahdollista suorittaa ilman aikarajaa esimerkiksi lukihäiriön vuoksi, lääkärintodistuksen esittämällä. Pidemmän suoritusajan voi saada myös lisämaksusta.

Käsittelykokeeseen pääsee, kun ajo-opetus on saatu ja teoriakoe läpäisty. Käsittelykoe suoritetaan Tattarisuolla koulutusmopoilla. Ajat kuljettajantutkinnon teoria- ja käsittelykokeeseen varataan Mopokoulun toimistosta. Hyväksytyn käsittelykokeen jälkeen tutkinnon vastaanottaja antaa kokelaalle todistuksen hyväksytystä tutkinnosta; virallinen ajokortti toimitetaan postitse kotiin.

Varusteet

Mopokoulussamme on kolme moposkootteria, ajovarusteet ja kypärät. Jos oppilaalla on jo oma kypärä ja tukevat ajohanskat, ne kannattaa ottaa mukaan ajotunneille. Oma kypärä on aina sopivin, mukavin ja turvallisin. Kypärä kannattaa hankkia hyvissä ajoin. Kouluttajat kertovat tunneilla kypärän oikeasta kiinnittämisestä.