Liikennekasvatus

Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys edistää kaikkien tienkäyttäjien turvallista liikkumista ohjaamalla, opastamalla ja kouluttamalla. Pidämme erilaisia koulutustilaisuuksia, järjestämme liikenneturvallisuuteen liittyviä tapahtumia sekä osallistumme omalla osaamisellamme muiden tuottamiin tilaisuuksiin.

Lapset ja nuoret

Lasten liikennekasvatus on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa, sillä perusta turvalliselle ja positiiviselle liikennekäyttäytymiselle luodaan parhaiten pienestä pitäen. Yhdistyksen maksuttomilla opetustuokioilla ja oppitunneilla kouluissa, iltapäiväkerhoissa ja leikkipuistoissa edistetään lasten terveellistä ja turvallista liikkumista jalan ja pyörällä. Tuntisisältöjä ovat esimerkiksi polkupyöräkoulu taitoajoratoineen, jalankulkijan liikennesääntöjen ja -merkkien opettelu tai näkymisen tärkeys liikenteessä.

Ikäihmiset

Ikääntyneiden turvallista liikkumista liikenteessä edistetään erilaisilla koulutustilaisuuksilla. Yhdistyksen kouluttaja vierailee palvelutaloissa ja muissa kohtauspaikoissa luennoimassa jalankulkijan liukastumisen ehkäisystä, ikäautoilusta tai vaikkapa iäkkäiden polkupyöräilystä. Samalla voidaan tarjota liikuntavinkkejä tasapainon ja lihaskunnon ylläpitoon sekä esitellä/ myydä kenkien liukuesteitä, heijastimia ja muita tuotteita.

Maahanmuuttajat

Yhdistyksen liikennekasvatustyön kasvava kohderyhmä ovat maahanmuuttajat, joille järjestetään infotilaisuuksia yhteistyössä sosiaaliviraston maahanmuuttoyksikön ja Helsingin seudun liikenne HSL:n kanssa.

Koulutuksiin ja tapahtumiin liittyvät tiedustelut toimistostamme p. 041 319 1881 tai sähköpostitse hely@hely.fi.

Pe 31.5 AP tavoitat meidät puhelimitse / sähköpostilla

Pe 31.5 suljemme klo 15