Turvaistuinvuokraus

Lapsi matkustaa turvallisemmin selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa mahdollisimman pitkään, kuitenkin vähintään nelivuotiaaksi. Laki velvoittaa, että turvalaitetta on käytettävä, kunnes lapsi on 135 cm pitkä. Lapselle turvallisin paikka autossa on turvaistuimessa takapenkillä.

Tärkeää lisätietoa turvaistuinten asianmukaisesta käytöstä löytyy myös Liikenneturvan sivuilta täältä.

Turvaistuin on aina hyvä varata etukäteen joko soittamalla tai lähettämällä sähköpostia. Jokaisen noudon yhteydessä opastamme turvaistuimen asianmukaisessa käytössä. Sähköposti- ja käyntiosoitteemme sekä puhelinnumeromme löydät sivuiltamme kohdasta Yhteystiedot. Heinäkuussa tsto on kiinni vain yksittäisiä päiviä. Tsto on lomalla (kiinni) 16.8 – 2.9

Hinnastomme 1.4.2024 lukien:

  • Turvavyön alentaja 10 €/kk
  • Turvakaukalo 25 €/kk
  • Turvaistuin 20 €/vko, 70 €/kk
  • Turvavyöistuin 20 €/vko, 70 €/kk

Esimerkkejä mallistostamme sekä vinkkejä oikean istuimen valintaan:

Turvavyön alentajat raskaana oleville:

Turvavyön alentaja ohjaa auton lantiovyön
oikealla kohdalle lantion alaosaan, jossa se ei paina vatsaa eikä sikiötä. Turvavyön alentajaa on helppo käyttää ja käyttö suositellaan aloitettavan jo toisella raskauskuukaudella.

Turvakaukalot alle 13 kg | 0 kk – 1 v:

Turvakaukalon käyttöaika vaihtelee muutamasta kuukaudesta noin vuoteen lapsen kasvuvauhdin ja painon mukaan. Kaukalo asennetaan aina selkä menosuuntaan päin, ja sitä on helppo kuljettaa kantokahvasta.

– Ohjeet Britax Primo turvakaukalon asennukseen löytyvät täältä.

Huom! Uusi turvakaukalo on saapunut: Britax BABY-SAFE 5Z2. Toimii jalustan kanssa (isofix) tai ilman jalustaa turvavöillä kiinnitettynä.

Turvaistuimet:

Useimmat vuokraamamme turvaistuimet voidaan kiinnittää autoon turvavöillä joko lapsen selkä tai kasvot menosuuntaan. Valikoimaamme on täydennetty myös Isofix-kiinnitteisillä istuimilla. Lasta suositellaan kuljetettavaksi selkä menosuuntaan niin kauan kuin hän sopii istuimeen, ainakin kolmeen ikävuoteen saakka. Tällöin lapsen pää ja kaula saavat parhaan tuen mahdollisten törmäysvoimien kestämiseksi.

Alle 18 kg | 3 kk – 4 v. | 61 cm – 105 cm

Valikoimamme turvaistuin Britax Dualfix M i -Size on luonteva valinta turvakaukalon jälkeen. 360 asteen pyörimisen ansiosta istuinta voidaan käyttää selkä tai kasvot menosuuntaan. Lisäksi lapsen asettaminen turvaistuimeen ja valjaiden kiinnittäminen on helppoa, koska voit kääntää istuinta 90 astetta avointa ovea kohti (vain ISOFIX kiinnitys).

– Video Britax Dualfix M i-Size istuimen asennukseen löytyy täältä.

9 kg – 25 kg | 9 kk – 6 v.

Monipuolinen Multi-Tech III mahdollistaa laajennetun selkä menosuuntaan matkustamisen 9 kg-25 kg lapsille sekä kasvot menosuuntaan asennusvaihtoehdon. Sict -sivutörmäyssuojan kanssa Multi-Tech III antaa erinomaisen suojan sivutörmäyksiltä.

– Video Britax Multi Tech III asennukseen selkä menosuuntaan löytyy täältä.
– Kasvot menosuuntaan asennettaessa käytetään auton omaa turvavyökiinnitystä.

9 kg – 25 kg | 9 kk – 6 v.

Britax Two-Way Elite on suhteellisen siro istuin, joten se sopii pieneenkin autoon. Istuimen voi asentaa sekä selkä että kasvot menosuuntaan. Istuin asennetaan käyttäen auton omia turvavöitä.

– Video Britax Two-Way Elite asennukseen selkä menosuuntaan löytyy täältä.
– Video Britax Two-Way Elite asennukseen kasvot menosuuntaan löytyy täältä.

Max-Way Plus mahdollistaa pidennetyn kuljetuksen selkä menosuuntaan päin 9–25 kg painaville lapsille. Moneen asentoon säädettävä selkänoja, säädettävä niskatuki ja valjaat sallivat istuimen mukauttamisen kasvavan lapsesi muuttuvien tarpeiden mukaan. Max-Way Plus istuimessa on lisäksi Sict-järjestelmä, joka tarjoaa erinomaista suojaa sivutörmäyksiltä.

– Video Britax Max-Way Plus asennukseen löytyy täältä.

9 kg – 36 kg | 9 kk – 12 v.

Säädettävän korkeutensa ja leveytensä ansiosta Evolva 1-2-3 -istuimet säätyvät lapsesi koon mukaan. Istuin sopii useimpiin autoihin ja käyttö on sallittu myös selkänoja kallistettuna. Evolva 1-2-3 Plus istuimessa on selkeän äänimerkin antava Click & Safe® -valjasjärjestelmä. Evolva 1-2-3 SL Sict on varustettu Sict-järjestelmällä, joka tarjoaa erinomaista suojaa sivutörmäyksiltä sekä Soft-Latch Isofix-kiinnityksellä, joka kytkee istuimen suoraan autoon.

– Video Evolva 1-2-3 Plus istuimen asennukseen kasvot menosuuntaan löytyy täältä.
– Video Evolva 1-2-3 SL Sict istuimen asennukseen kasvot menosuuntaan löytyy täältä (englanninkieliset tekstit)
– Video Evolva 1-2-3 SL Sict istuimen asennukseen kasvot menosuuntaan löytyy täältä  (suomenkieliset tekstit)

Turvavyöistuimet 15 kg – 36 kg | 3,5 v. – 12 v. | 100 cm – 150 cm:

Korkeaselkäinen turvavyöistuin suojaa lasta kolmella tavalla; istuimen kuori suojaa lasta päästä lantioon erityisesti sivutörmäyksessä, ylempi ja alempi vyönohjain varmistavat, että istuin pysyy oikeassa asennossa ja pehmustettu pääntuki suojaa lapsen päätä ja niskaa sekä tuo lisämukavuutta. Korkeussäädettävä pääntuki on säädettävissä useaan eri korkeuteen lapsen pituuden mukaan.

Turvavyöistuimia löytyy myös Isofix-kiinnityksellä.

– Lapsi käyttää auton omia turvavöitä.

Pe 12.7 tsto on kiinni