Liikennekasvatusta kaikille

Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys edistää kaikkien tienkäyttäjien turvallista liikkumista ohjaamalla, opastamalla ja kouluttamalla. Pidämme erilaisia koulutustilaisuuksia, järjestämme liikenneturvallisuuteen liittyviä tapahtumia sekä osallistumme omalla osaamisellamme muiden tuottamiin tilaisuuksiin.

Liikennekasvatus kouluissa ja päiväkodeissa

Lasten liikennekasvatus on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa, sillä perusta turvalliselle ja positiiviselle liikennekäyttäytymiselle luodaan parhaiten pienestä pitäen. Yhdistyksen maksuttomilla opetustuokioilla ja oppitunneilla kouluissa, iltapäiväkerhoissa ja leikkipuistoissa edistetään lasten terveellistä ja turvallista liikkumista jalan ja pyörällä. Tuntisisältöjä ovat esimerkiksi polkupyöräkoulu taitoajoratoineen, jalankulkijan liikennesääntöjen ja -merkkien opettelu tai näkymisen tärkeys liikenteessä.

Mopokoulutus

Yhdistys on tarjonnut mopokoulutusta yli 26 vuoden ajan. Nykyään yhdistyksen Mopokoulussa annetaan ajokorttilain vaatimukset täyttävää koulutusta, joka tähtää AM 120 -luokan mopokortin suorittamiseen. Lue lisää täältä!

Ikäihmiset

Ikääntyneiden turvallista liikkumista liikenteessä edistetään erilaisilla koulutustilaisuuksilla. Yhdistyksen kouluttaja vierailee palvelutaloissa ja muissa kohtauspaikoissa luennoimassa jalankulkijan liukastumisen ehkäisystä, ikäautoilusta tai vaikkapa iäkkäiden polkupyöräilystä. Samalla voidaan tarjota liikuntavinkkejä tasapainon ja lihaskunnon ylläpitoon sekä esitellä/ myydä kenkien liukuesteitä, heijastimia ja muita tuotteita.

Maahanmuuttajat

Yhdistyksen liikennekasvatustyön kasvava kohderyhmä ovat maahanmuuttajat, joille järjestetään infotilaisuuksia yhteistyössä sosiaaliviraston maahanmuuttoyksikön ja Helsingin seudun liikenne HSL:n kanssa.

Koulutuksiin ja tapahtumiin liittyvät tiedustelut toimistostamme p. (09) 454 3569 tai sähköpostitse hely@hely.fi.