Turvaistuinvuokraus

Lapsen on käytettävä turvaistuinta autossa matkustaessaan, kunnes hän on yli 135 cm pitkä – näin määärittelee myös laki.

Vuokraamme laadukkaita ja moderneja turvalaitteita: kaukaloita, istuimia, turvavuoteita, istuinkorokkeita sekä turvavyön alentimia. Uusimme tarjontaamme säännöllisesti ja huolehdimme siitä, että jokainen vuokrattavissa oleva turvaistuin on puhdas ja teknisesti moitteettomassa kunnossa.

Turvaistuin on kätevintä varata soittamalla toimistoomme jo hyvissä ajoin ennen tiedossa olevaa tarvetta. Näin voimme varmistaa, että varattu istuin on juuri teidän tarpeeseenne paras mahdollinen ja että istuin on sovittuun aikaan noudettavissa toimistoltamme.

Jokaisen noudon yhteydessä opastamme turvaistuimen asianmukaisessa käytössä. Mikäli kysymyksiä tai ongelmia kuitenkin ilmenee vielä vuokrauksen aikana, toimistomme palvelee mielellään kaikkina sen aukioloaikoina.

Yhdistyksen tavoitteena on jokaisen lapsen turvallinen matkustaminen ja siksi vuokraamme lasten turvaistuimia huomattavasti kaupallisia toimijoita edullisemmin.

Hinnastomme 1.2.2019 lukien (suosittelemme korttimaksua) :

  • Turvaistuin 15€/vko, 50€/kk
  • Turvavyöistuin 15 €/vko, 50 €/kk
  • Istuinkoroke 10€/vko
  • Turvavuode 20 €/kk
  • Turvakaukalo 20€/kk
  • Baby-Safe Sleeper 20€/kk
  • Turvavyönalentaja 10€/kk

Esimerkkejä mallistostamme ja vinkkejä oikean istuimen valintaan:

Odotusaikana:

Odottavan äidin matkustusmukavuutta voi parantaa turvavyön alentajalla, joka laskee auton turvavyön vatsan päältä lantioluiden päälle.

Vauva 0-10/13 kg:

Turvavuode ja Baby Safe Sleeper
Ensimmäisinä viikkoinaan vauva voi matkustaa makuuasennossa turvavuoteessa, joka kiinnitetään auton turvavöillä sivusuuntaan. Turvavuode soveltuu hyvin myös lonkkalastaa käyttäville vauvoille.

Turvakaukalo
Turvakaukalon käyttöaika vaihtelee muutamasta kuukaudesta noin vuoteen lapsen kasvuvauhdin ja painon mukaan. Kaukalo asennetaan aina selkä menosuuntaan päin, ja sitä on helppo kuljettaa kantokahvasta.

Ohje Britax Baby Safe Sleeperin asennukseen täältä.

Lapsi 9-18 kg ja 9-25 kg

Useimmat vuokraamamme turvaistuimet voidaan kiinnittää auton turvavöillä joko lapsen selkä tai kasvot menosuuntaan. Valikoimaamme on täydennetty myös isofix-kiinnitteisellä istuimella. Lasta suositellaan kuljetettavaksi selkä menosuuntaan niin kauan kuin hän sopii istuimeen, ja ainakin kolmeen ikävuoteen saakka. Tällöin lapsen pää ja kaula saavat parhaan tuen mahdollisten törmäysvoimien kestämiseksi.

Britax Versafix on 9-18 kg lapselle tarkoitettu istuin. Istuin kiinnitetään kasvot menosuuntaan joko isofix kiinnikkeillä tai turvavyöllä.

Ohje Britax Multi Techin asennukseen selkä menosuuntaan löytyy täältä.

Ohje Britax Multi Techin asennukseen kasvot menosuuntaan löytyy täältä.

Ohje Britax Two-way Elite asennuksiin sekä selkä että kasvot menosuuntaan löytyvät täältä.

Lapsi 9-36 kg:

Säädettävän korkeutensa ja leveytensä ansiosta Evolva 1-2-3-Plus on niin monipuolinen, että se voi kasvaa lapsesi mukana. Sen viisipistevaljaat, tehokkaat rintapehmusteet ja ylös asti ulottuva selkätuki takaavat lapsesi turvallisuuden 9 kuukauden iästä aina 12 vuoden ikään asti. Lisäksi istuimessa on selkeän äänimerkin antava Click & Safe® -valjasjärjestelmä, jonka avulla voit olla varma siitä, että lapsesi valjaat ovat oikealla kireydellä. Sopii useimpiin autoihin ja käyttö on sallittua myös selkänoja kallistettuna. Näin lapsesi voi nauttia huoletta automatkoista.

Jos lapsi painaa vähintään 15 kg, voi istuimesta irroittaa integroidut valjaat ja kiinnittää lapsen auton omalla kolmipisteturvavyöllä.

Ohje Evolva 1-2-3 Plus istuimen asennukseen kasvot menosuuntaan löytyy täältä.

Vanhemmat ovat suosineet Evolva-tuotesarjaa yli 10 vuoden ajan. Uusin lisäys Evolva 1-2-3-SL Sict parantaa turvallisuusominaisuuksia ja näyttää ylelliseltä. Parannettu sivutörmäyssuojateknologiamme (Sict) minimoi sivutörmäyksessä törmäysvoiman, ja Soft-Latch isofix-kiinnitys kytkee istuimen suoraan autoon. Istuin voidaan asentaa useimpiin autoihin – isofix-kiinnityksellä tai ilman.

Ohje Evolva 1-2-3 SL Sict istuimen asennukseen kasvot menosuuntaan löytyy täältä

Lapsi 15-36 kg:

Turvavyöistuin ja korokeistuin kiinnitetään auton 3-pisteturvavöillä kasvot menosuuntaan. Koroke parantaa auton turvavöiden suojaavuutta, selkänojallinen turvavyöistuin antaa lisäksi tukea niskalle ja päälle. Vyöistuimia suositellaan käytettäväksi vähintään 15 kg:n painoiselle, noin 4-10-vuotiaalle lapselle.

Tärkeää lisätietoa turvaistuinten asianmukaisesta käytöstä löytyy Liikenneturvan sivuilta täältä.