Mopokoulu

Ilmoittautuminen vuoden 2018 kursseille on alkanut.  Mopokoulun hinta on 390 euroa (sis. alv 24%) ja siihen sisältyvät teoriaopetus 6 tuntia, oppikirja sekä ajo-opetus 3 tuntia. Lisätietoa tällä sivulla ja WhatsAppilla numerossa 045 612 7205. Elokuun kurssipäivät tulevat myöhemmin.

Mopokoulun osoite: Nuorten liikennekoulutusalue, Tattarisuontie 30-32, 00770 Helsinki

Mopokoulun voi aloittaa aikaisintaan puoli vuotta ennen ajokortti-iän (15 vuotta) täyttymistä. Teoriaopetus toteutetaan kolmen illan pakettina, käsittely- ja ajo-opetustunnit sovitaan erikseen kouluttajan kanssa. Ajo-opetus voidaan aloittaa ensimmäisten teoriatuntien jälkeen, kun ajokorttilupahakemus on hyväksytty; liikenteeseen oppilas pääsee harjoittelemaan 15 vuotta täytettyään. 

Panostamme opetuksessa erityisesti liikenneturvalliseen asenteeseen ja ajotaitoon. Tavoite on, että oppilas kykenee itseään ja muita vaarantamatta harjoittelemaan ajamista liikenteessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lain edellyttämistä tuntimääristä riippumatta oppilaalla on riittävät mopon hallinta- ja käsittelytaidot kenttäoloissa ennen liikenteeseen lähtöä. 

FAQ – usein kysyttyä mopokortin hankkimisesta

Ajokorttilupa

Mopokortin saaminen edellyttää ajokorttilupaa, jonka myöntäjä on Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi (Ajovarma).

Lupahakemukseen tarvitaan

• 2 passivalokuvaa (jos hakijalle on myönnetty henkilökortti tai passi viimeisen viiden vuoden aikana, uusia valokuvia ei tarvita);
• enintään 5 vuotta vanha nuorison terveystodistus tai enintään 6 kuukautta vanha lääkärinlausunto ajokyvystä;
• passi tai kuvallinen henkilökortti henkilöllisyyden todistamiseksi;
• virallisten huoltajien suostumus, jos hakija on alle 18-vuotias

Ajokorttilupahakemuksen liitteineen voi toimittaa henkilökohtaisesti joko Mopokoulun toimistoon (Orioninkatu 8, 00550 Hki) tai ajanvarauksella Ajovarman toimipisteeseen. Lisätietoja Ajovarman ja Trafin sivuilta.

Teoria- ja käsittelykoe

Teoriakokeeseen pääseminen edellyttää, että ajokorttilupa on myönnetty ja teoriaopetus on saatu. Kokeen voi suorittaa kuukautta ennen kuin ajokorttiin vaadittu 15 vuoden ikä täyttyy. Teoriakokeen voi suorittaa missä tahansa Ajovarman tutkintoja vastaanottavassa toimipisteessä. Tutkintomaksut, yhteensä 59 euroa maksetaan Ajovarmalle teoriakokeeseen mennessä.

Teoriakoe uusiutui 1.1.2016. Kuvalliset tehtävät muuttuivat animoiduiksi, ja koe suoritetaan Ajovarman toimipisteessä selainpohjaisesti tablettitietokoneella. Teoriakokeen suorittamiseen on aikaa 30 minuuttia.

Teoriakoe on mahdollista suorittaa ilman aikarajaa esimerkiksi lukihäiriön vuoksi, lääkärintodistuksen esittämällä. Pidemmän suoritusajan voi saada myös lisämaksusta.

Käsittelykokeeseen pääsee, kun vaadittu ajo-opetus on saatu ja teoriakoe läpäisty. Käsittelykoe suoritetaan Tattarisuolla koulutusmopoilla. Ajat kuljettajantutkinnon teoria- ja käsittelykokeeseen varataan Mopokoulun toimistosta. Hyväksytyn käsittelykokeen jälkeen tutkinnon vastaanottaja antaa kokelaalle todistuksen hyväksytystä tutkinnosta; virallinen ajokortti toimitetaan postitse kotiin.

Varusteet

Mopokoulussamme on kolme moposkootteria, ajovarusteet ja kypärät. Jos oppilaalla on jo oma kypärä ja tukevat ajohanskat, niin ne kannattaa ottaa mukaan ajotunneille. Oma kypärä on aina sopivin, mukavin ja turvallisin. Kypärä kannattaa hankkia hyvissä ajoin. Kouluttajat kertovat tunneilla kypärän oikeasta kiinnittämisestä.

Lue vinkit kypärän hankintaan ja kiinnittämiseen!