Koko perheen liikennepäivä 9.8. Mäntymäen kentällä

ENNAKKOTIEDOTE 28.7.2014

Koko perheen liikennepäivä 9.8. Mäntymäen kentällä

Koko perheen liikennepäivä valtaa Kisahallin viereisen Mäntymäen kentän lauantaina 9. elokuuta kello 11−15. Tapahtuman ohjelmisto hemmottelee erityisesti lapsiperheitä. Lavalla nähdään Pikku Kakkosesta tutut liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti, ja paikalla on poliisin sekä palokunnan kalustoa. Pyörähdysautossa voi testata turvavyön tehoa.

Ohjelmassa on erilaisia ratoja, kuten polkuauto- ja fillarimestariradat. Näkövammaisen arkea pääsee kokeilemaan sokkoradalla ja paikalla on myös opaskoiria. Hitaan ajon mestaruuskisat ajetaan mopolla ja kolme hitainta palkitaan lahjakorteilla moottoripyörävarusteisiin. Tapahtuman avaa kello 11 apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, joka toimii tilaisuuden suojelijana. Myöhemmin lavalla esiintyy myös Helsingin poliisisoittokunnan Salonkiorkesteri.

− Halusimme toteuttaa tapahtuman juuri ennen koulujen alkua ja muistuttaa, että pian liikkeellä on taas pienempiä ja isompia koululaisia. Liikenne myös vilkastuu, kun lomat loppuvat ja palaamme arkeen. Liikenneturvallisuus on tapahtuman kantava teema, kertoo Helsingin liikenneturvallisuusyhdistyksen vs. toiminnanjohtaja Satu Lehtinen.

Koko perheen liikennepäivä on 25-vuotiaan Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys ry:n juhlavuoden tapahtuma ja se järjestetään yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa. Mukana ovat muun muassa Liikenneturva, Helsingin Seudun Liikenne HSL ja Autoliitto. Tarkemmat tiedot ja yhteistyökumppanit löytyvät osoitteesta www.hely.fi/liikennepaiva. Tapahtumaa tukee Henry Fordin Säätiö.

Lisätiedot:
Satu Lehtinen
vs. toiminnanjohtaja, Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys ry
puh. 041 519 4869, satu.lehtinen(at)hely.fi

Pe 12.7 tsto on kiinni